Nieuws

Partnernieuws 07 december 2018

Trek mensen uit hun wervelwind voordat je begint aan duurzame gedragsverandering

Het delen van kennis onder vakgenoten werkt inspirerend. In de praktijk komt dat vaak neer op het krijgen van nieuwe inzichten en energie om het anders te doen en om gestelde doelstelling te bereiken. Dat geldt ook bij arbozorg en duurzame gedragsverandering. In de wervelwind van alledag werken medewerkers hard en worden ze geleefd. Trek ze eerst uit hun wervelwind, zorg voor rust en start dan pas een traject met duidelijk geformuleerde doelen. Gedragsverandering doet dan wonderen als het gaat om veiligheid binnen je bedrijf, het werken wordt niet alleen veiliger maar ook leuker!

+ Lees meer
Congresnieuws 01 november 2018

Unieke openingskeynote expert Benno Baksteen

"Veiligheid kan nooit de hoogste prioriteit hebben," aldus Benno Baksteen, Safety Culture Expert en Voorzitter van het Adviescollege DEGAS. "Veiligheid ontstaat door wat mensen doen en niet zozeer door procedures. Daarnaast is de wereld fundamenteel onvoorspelbaar. De belangrijkste uitdaging die hij ziet is bijna altijd het vinden van de juiste balans tussen strijdige (bedrijfs)doelstellingen. 

+ Lees meer
Congresnieuws 09 oktober 2018

Inschrijving 15e editie geopend

De voorbereidingen voor de vijftiende editie (3e lustrum!) van het jaarcongres Industriële Veiligheid zijn achter de schermen al weer in volle gang. De ideeën zijn grotendeels al door ons uitgewerkt, de eerste sprekers zijn benaderd (en sommige ook al bevestigd) en ook het veld van betrokken partners groeit. Het 3e lustrum van dit congres vindt plaats op 24 januari 2019 in DeFabrique, Utrecht.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen