De eerste 300 aanmeldingen zijn binnen!

De eerste 300 aanmeldingen voor het Jaarcongres Industriële Veiligheid dat op donderdag 30 januari 2020 plaatsvindt zijn binnen. Het belooft een inspirerende en leerzame dag te worden met inhoudelijke bijdragen van onder andere KLM Royal Dutch Airlines, logistiek dienstverlener Ingram Micro, algemeen directeur Rik van Terwisga van  NEN, universitair docent van de TU Delft Frank Guldenmond, jurist Marieke Coumans, Stint-uitvinder en directeur Edwin Renzen en Harmen Alkema, directeur besturing en bedrijfsvoering DMO bij het Ministerie van Defensie.

Daarnaast besteden we dit jaar ook aandacht aan het persoonlijke aspect van arbeidsveiligheid. Aan het woord komen Karien van der Loo-van de Sande en haar broer Patrick van de Sande. Beiden nabestaanden van Toon van der Loo, die in 2014 samen met zijn collega om het leven kwam bij een arbeidsongeval. Als nabestaanden kozen Karien en Patrick voor een radicaal andere aanpak in de strafprocedure. Tijdens het hoger beroep verzochten zij, via het spreekrecht, het Gerechtshof om de boete niet te verhogen, maar in ruil daarvoor een verplicht veiligheidsverbeterplan. Sinds 2016 werken de verdachte (het bedrijf werd veroordeeld voor dood door schuld) en Karien en Patrick naudw samen aan dat plan. Op indringende wijze vertellen Karien en Patrick waarom samenhang in veiligheid leidde tot hun idee en welke gevolgen dit heeft op de werkvloer.

Vorig jaar ontvingen we maar liefst 600 aanmeldingen voor het congres. Het congres was daarmee volledig uitverkocht. Vanwege de grote populariteit hebben we voor aankomende editie extra toegangsbewijzen beschikbaar, maar ook deze zijn gelimiteerd. Ook deelnemen aan het Jaarcongres Industriële Veiligheid? Wacht niet te lang en bemachtig uw toegangsbewijs.

Klik hier om uw toegangsbewijs te bemachtigen


Een greep uit de deelnemende organisaties: Agrifirm Group, Ahold Delhaize, Air France KLM, Amphia Ziekenhuis, Amsterdam UMC, ASML, BAM Group, Bayer, Calderys, Croonwolter&Dros, DAF Trucks, Eneco, Enexis, Engie Services, FrienslandCampina, KLM Royal Dutch Airlines, Mammoet, NV Nederlandse Gasunie, Renewi, Rijkswaterstaat, Royal Schiphol Group, SABIC, Tata Steel, Teva Pharmaceuticals, TNO, Vattenfall en VMI Group, VolkerWessel Telecom en WNK Personeelsdiensten.