Jaarcongres Industriële veiligheid 2018 in volle gang!

Vanochtend is de 14e editie van het Industriële Veiligheid congres van start gegaan. Dagvoorzitter Erik Peekel opende samen met Projectmanager Jasper Lazet in DeFabrique in Utrecht het congres. De hele dag zal in teken staan van het thema What’s next for Safety?

Ready, set, go!

Na de opening van het congres startte in de spectaculaire plenaire zaal Nathan Kuper, inspectie SZW, met zijn keynote over grenzen aan compliance, lang leve risico! Vervolgd door de lezing van Prof. Dr. Ir. Mathieu Weggeman, Hoogleraar Organisatiekunde, met in het bijzonder Innovatie Management. Met de nodige humor vertelde Prof. Dr. Ir. Mathieu Weggeman over het leidinggeven aan professionals in een Rijnlandse werkcultuur.

Projectmanager Jasper Lazet

Achter de organisatie van het Industriële Veiligheid congres zit Jasper Lazet, Directeur Heliview Conferences & Training. Wij vroegen hem een aantal vragen..

Het congresthema

Omdat er rondom veiligheid al veel geschreven is, technische maatregelen zijn genomen en er veel culturele (gedrags)veranderingen hebben plaatsgevonden, wil ik met het congresthema, What’s next for Safety, dat we gaan nadenken over de vervolg stap. Wat gaat er de komende jaren nu echt het verschil maken? Zo laat de lezing van Prof. Dr. Ir. Mathieu Weggeman zien dat vele bedrijven doorgeslagen zijn in compliance. We staan te ver weg van de professionele individu. Tijd dat we, zoals het Rijnlands model laat zien, zelf gaan nadenken.

Ronde tafels

Dit jaar zullen er voor het eerst tijdens de middag ronde tafelgesprekken plaatsvinden. Hierbij hebben deelnemers echt de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Hier was ook erg veel animo voor, want binnen een mum van tijd zaten de tafels vol. Tijdens de volgende editie zal dit concept dan ook zeker terugkomen.

Industriële Veiligheid 2019

Ik heb de ambitie om het congres nog verder uit te breiden, zodat we nog meer deelnemers kunnen ontvangen. Een van de ideeën die ik heb is om een soort van ‘festival concept’ terug te laten komen, waarbij er door de dag heen nog meer activiteiten en lezingen zullen plaatsvinden.

De congresdatum van volgend jaar, voor de dan alweer 15e editie, is ook al bekend! Noteer daarom al in uw agenda, donderdag 24 januari 2019 wederom in DeFabrique in Utrecht.