Keynote Director Health & Safety DAF Trucks over veilig werken

DAF Trucks bouwt meer dan 250 vrachtwagens per dag. Daar zijn heel veel mensen en onderdelen voor nodig, maar ook allerlei soorten machines en installaties, van verspaning tot lakstraten en persen. Ons streven is om in het werk continu te verbeteren. En dat geldt ook voor veilig en gezond werken.

In deze presentatie deelt Rudolf de Bruijn, Director Health & Safety bij PACCAR (moederorganisatie van DAF Trucks) zijn  ervaringen met het verbeteren van veilig en gezond werken bij DAF Trucks, de successen, maar zeker ook de uitdagingen.

Rudolf de Bruijn is zijn loopbaan bij DAF Trucks begonnen als bedrijfsarts. Sinds 10 jaar mag hij leiding geven aan de afdeling Health & Safety. Om ook mee te kunnen praten over veiligheid heeft hij in Antwerpen de opleiding preventieadviseur niveau 1 gevolgd. De ervaringen en de resultaten bij DAF Trucks met het verbeteren van veilig en gezond werken hebben ertoe geleid dat Rudolf 4 jaar geleden is gevraagd om ook de rol van Director Health & Safety voor de moederorganisatie PACCAR te vervullen. Daardoor kan hij de ervaringen nu ook in internationaal perspectief plaatsen.