Terugblik op een zeer geslaagde 15e editie.

Op donderdag 24 januari 2019 vond het Jaarcongres Industriële Veiligheid plaats. Met gepaste trots kijken wij terug op een zeer geslaagde 15e editie. DeFabrique in Utrecht was weer één dag het 'thuis' voor 539 congresdeelnemers en 69 exposerende bedrijven op het netwerkplein. Het programma, met zo’n 40 sprekers, bestond uit diverse inspirerende keynotes, hands-on praktijkcases, workshops, expertsessies en rondetafelgesprekken.

De aftrap van het congres werd gedaan door Benno Baksteen. De voormalig verkeersvlieger en oud-voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers wist de zaal te boeien met zijn jarenlange ervaring met veiligheidsprocedures en de lessons learned vanuit de luchtvaartindustrie. Zijn stelling dat veiligheid nooit de hoogste prioriteit kan hebben leidde tot de nodige discussies.

In het middagprogramma gaf Rudolf de Bruijn, director Health & Safety bij DAF Trucks, een inkijk onder de motorkap van het veiligheidsbeleid binnen de productieomgeving van een van ’s werelds meest toonaangevende vrachtwagenproducenten.

De congresdag werd afgesloten met een spreker die aanzet tot nadenken. In 45 minuten wist Damiaan Denys, psychiater en filosoof, de zaal menigmaal op het verkeerde been te zetten rondom onderwerpen als controle, vertrouwen, angst en (het gevoel van) veiligheid. 

Meer lezen over deze 15e editie? Bekijk het digitale magazine Jaarcongres Industriële Veiligheid 2019.