Trek mensen uit hun wervelwind voordat je begint aan duurzame gedragsverandering

Het delen van kennis onder vakgenoten werkt inspirerend. In de praktijk komt dat vaak neer op het krijgen van nieuwe inzichten en energie om het anders te doen en om gestelde doelstelling te bereiken. Dat geldt ook bij arbozorg en duurzame gedragsverandering. In de wervelwind van alledag werken medewerkers hard en worden ze geleefd. Trek ze eerst uit hun wervelwind, zorg voor rust en start dan pas een traject met duidelijk geformuleerde doelen. Gedragsverandering doet dan wonderen als het gaat om veiligheid binnen je bedrijf, het werken wordt niet alleen veiliger maar ook leuker!

Waar krijg je nog energie en inspiratie van als het om arbozorg gaat?

Voor een goede risicobeheersing en bedrijfscontinuïteit is het van belang om Arbowetgeving op orde te hebben. Je creëert hiermee een gunstig klimaat, waarin je medewerkers met plezier werken. Ons werk is om bedrijven een stap verder te brengen en daarin zit je zelf aan het stuur met gemotiveerde collega’s. Onderzoek wat jouw bedrijf nodig heeft. Wat voor soort organisatie heb je? En in welke ontwikkelingsfase bevindt de organisatie zich? Adviezen van een arbodeskundige worden breed gedragen als medewerkers worden betrokken bij het veranderingsproces. Op deze wijze worden zij gestimuleerd om aan preventie te doen. Onze ervaring is dat medewerkers wel willen. Het is immers hun risico, zij staan op die werkvloer.

Praktische Arbo- en veiligheidsoplossingen samen delen

Wil je expertise op dit gebied uitbouwen, inspiratie opdoen, ervaringen delen en bovenal slim en digitaal werken? Kom naar onze stand en deel met andere professionals in vogelvlucht je kennis en praktijkervaring. Wij helpen je bij de uitdagingen en trajecten onder andere op het gebied van veiligheidsbewustzijn & -gedrag, machine- & procesveiligheid, Arbo compliance, Arbo W&R en duurzame inzetbaarheid. Krijg middels een mini-brainstorm, energie en inspiratie en vooral antwoord op veel voorkomende vragen met maar één doel: minder risico’s en veilig werken.

Volg de workshop ‘Integere medewerkers zorgen voor een veilig arbobeleid’ gehouden door BMD Advies: de fullservice QHSE-partner.