Werken in een besloten ruimte, houd het veilig.

Hoe waarborgt ú de veiligheid bij werkzaamheden als het gaat om een moeilijk te betreden plek met (vaak) vernauwde toegang? Eurosafe Solutions is aanwezig op de Industriële Veiligheid 2020 om met u van gedachten te wisselen over veilig werken in besloten ruimten.

Een besloten ruimte is ‘een moeilijk te betreden plek, met vaak een vernauwde toegang’. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om kelders, installatieruimtes, kruipruimtes, riolen en pijpleidingen maar ook om putten, sleuven, bouwputten, silo’s en tanks. Deze type ruimtes zijn te betreden via een mangat, luik, ladder of deksel. Ze zijn simpelweg niet gemaakt voor het verblijf van mensen.

Daarbij liggen er risico’s op de loer bij het werken in besloten ruimten. De ruimtes zijn vaak afgesloten, waardoor zuurstoftekort dreigt. Ook kunnen vocht, water en schadelijke stoffen zorgen voor onveilige situaties. Bijvoorbeeld tijdens een siloreparatie of inspectie van een pijpleiding.

Op stand 7 staat ons congres-team klaar om met u over dit onderwerp te spreken. Daarnaast zorgen wij voor invulling van het dagprogramma. Raymond Keijzer, specialist in besloten ruimten, geeft viermaal een interactieve workshop over veilig werken in besloten ruimten. Bas Sesink, specialist in door ons ontwikkelde Safety at Height Management System®, geeft een break-outsessie over hoe de veiligheidsketen te sluiten.

Tijdens de workshop neemt Raymond Keijzer u mee in het redden en evacueren van personen uit een besloten ruimte. Met inachtneming van wet- en regelgeving behandelen we een praktisch stappenplan voor het opzetten van de procedure redding & evacuatie binnen uw organisatie. Nadat de theorie kort en bondig is behandeld, komt de praktijk aan bod.

Bas Sesink geeft een break-out sessie over hoe de veiligheidsketen te sluiten. De keten is zo sterk als de zwakste schakel. Elke schakel verdient dan ook de juiste aandacht. Van RI&E’s tot procedures, van training & opleiding tot persoonlijke beschermingsmiddelen en van installatie van veiligheidsvoorzieningen tot de inspectie en het onderhoud ervan. Hoe sluit u de veiligheidsketen bij werkzaamheden in besloten ruimten? Deze vraag wordt beantwoord tijdens deze break-out sessie.

Wilt u in één dag geïnformeerd zijn over de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in de industrie? Dan bent u bij de stand van Eurosafe Solutions aan het juiste adres. Op standnummer 7 staan Marcel Duijvestijn, Jan Boomkens, Geoffrey Haan en Aart Jan van Riessen voor u klaar.