Wind Energy Powers safety bij Vattenfall

René Schadé is Health & Safety Specialist Wind bij Vattenfall Business Area Wind. Maar hij heeft ook jarenlang in de conventionele krachtcentrales gewerkt. Daar was hij meer dan 15 jaar vrijwillig BHV-er en brandbestrijder. In deze rol heeft René helaas vele collega’s moeten oprapen, één van de zwaar gewonden die hij verzorgde haalde zelfs het einde van de dag niet. Dit was een keerpunt in zijn leven en loopbaan.

Het verschil maken in Health en Safety

Hierna is hij zich is gaan toeleggen om alles in het werk te stellen om dergelijke ongevallen te voorkomen. Hij wilde het verschil maken in Health en Safety. De Windindustrie - als opkomende, grootschalige werkgever in constructie, operaties en ontmanteling - zou de lessen van ‘oudere’ industrieën in veel hoger tempo moeten leren.

Vanuit het persoonlijk perspectief en 1,5 jaar ervaring in de windindustrie deelt René Schadé tijdens het congres Industriële Veiligheid wat hij heeft gezien. Zowel het goede als het minder goede. 

Over René Schadé

René Schadé is begonnen als werktuigkundige bij een grote rederij. De trage dagen van reizen en lange shifts in de ‘vetput’ hebben hem gemaakt tot wat hij is; een onafhankelijk werker, die samen met de crew alles weer werkend krijgt. Op zowel de Grote Oceaan als langs de verschillende operaties, met technologie en de projecten in elektriciteitscentrales. Maar zijn hart ligt bij het helpen van anderen.