Sprekers 2018

Jamie Andrew .jpg
Jamie Andrew
Bergbeklimmer

Jamie Andrew is een van de meest bewonderenswaardige en inspirerende personen die u ooit zult ontmoeten. Als Schotse bergbeklimmer zit hij in januari 1999 samen met een klimpartner vijf nachten vast op de stormachtige en ijzige top in de Franse Alpen. De uiteindelijke redding - een van de meest dramatische in de geschiedenis van de Alpen - kwam enkele uren te laat om het leven van zijn partner te redden. Zijn prestaties, keuzes en doorzettingsvermogen na deze dramatische gebeurtenis zijn ongekend en ongeëvenaard.  

400 Maarten Braadbaart_IV2019.jpg
Maarten Braadbaart
Product Manager, Certified FS Application Expert & Trainer (SGS-TÜV Saar)
SICK

Maarten heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en is meer dan 10 jaar werkzaam geweest in de machinebouw. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met het bouwen van verpakkingslijnen, roterende afvulsystemen en industriële ovens. Door zijn ervaringen in de diverse branches in met name de machinebouw, is Maarten in staat de vaak applicatiegerichte veiligheidsvraagstukken om te zetten in praktische adviezen. In zijn functie als Product Manager bij SICK is Maarten Braadbaart verantwoordelijk voor alle producten die te maken hebben met industriële veiligheid. Als productexpert en specialist op het gebied van normen, richtlijnen en wetten geeft hij regelmatig trainingen en lezingen. Tevens is hij lid van de Nederlandse normcommissie 'Elektrische uitrusting van machines' (NEC44). Deze commissie is onder andere betrokken bij de totstandkoming van de NEN-EN-IEC 60204-1 en NEN-EN-IEC 62061. Ook is hij lid van de commissie NC 380299 'Robotics'. Maarten is door SGS TÜV-Saar gecertificeerd als trainer van de opleiding tot Certified Functional Safety Application Expert (CFSAE).

400 Charlotte Bruijnen_IV2018.jpg
Charlotte Bruijnen
Senior consultant en trainer
VeiligheidNL

Charlotte is verantwoordelijk voor programma’s en trainingen voor bedrijven die te maken hebben met risicovolle omstandigheden en gedrag beïnvloeden. Met een brede kennis van de uitdagingen binnen de branches Bouw, Metaal, Energie, Afvalbewerking en Biotechnologie heeft ze succesvolle trajecten afgerond bij o.a. DSM Dyneema, Shell, Naturalis en Dura Vermeer.

400 Guus le Conge_IV2018.jpg (1)
Guus le Conge
Operationeel manager Industriële Veiligheid
TCPM Ingenieurs & Adviseurs

Guus heeft ruim 10 jaar als certificatie specialist en manager op het gebied van machineveiligheid en machine compliance (Dekra Certification) gewerkt. Vanuit het NoBo-schap heeft hij diverse verplichte en vrijwillige CE compliance vraagstukken van klanten en met klanten doorlopen. In 2013 werd hij Operationeel Manager Industriële Veiligheid van een succesvol team met “Industriële Veiligheid” specialisten.

400 Marieke Coumans_IV2018.jpg
Marieke Coumans
Advocaat CE-markering
Fifth Advocatuur

Marieke heeft ruime ervaring in de advocatuur. Zij is specialist op het gebied van productwetgeving, zoals wetgeving op het gebied van CE-markering en levensmiddelen. Productwetgeving blijft vaak niet binnen de Nederlandse grenzen. Marieke heeft veel kennis van Europese wetgeving en beschikt over een groot internationaal netwerk. Als een van de weinige advocatenkantoren is Fifth Advocatuur thuis in de wetgeving die samenhangt met de plicht om CE-markering te voeren. Kennis die van belang is om samenwerkingen tussen fabrikanten goed te beoordelen of om adequaat te reageren op het moment dat een toezichthouder vragen stelt over de overeenstemming van het product met de wetgeving. 

Meer sprekers worden geladen