Sprekers

400 Oscar Breure_IV2019.jpg
Oscar Breure
Voorzitter
Verenging voor Veilig & Gezond Werken (VVGW)

Oscar Breure is voorzitter van de VVGW en maakt deel uit van de Beleidscommissie Arbeid van NEN. De Vereniging voor Veilig en Gezond Werken (VVGW) zet zich als branchevereniging in om de kwaliteit van advisering bij aanschaf van  Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) te vergroten. Daarnaast is één van de speerpunten het delen van kennis op het gebied van wetgeving en normalisatie om conformiteit van PBM’s te waarborgen. Leden van de  VVGW participeren actief in normcommissies bij NEN.

400 Rudolf de Bruijn 3.jpg
Rudolf de Bruijn
Director Health & Safety
DAF Trucks NV

Rudolf is zijn loopbaan bij DAF Trucks begonnen als bedrijfsarts. Sinds 10 jaar mag hij leiding geven aan de afdeling Health & Safety. Om ook mee te kunnen praten over veiligheid heeft hij in Antwerpen de opleiding preventieadviseur niveau 1 gevolgd. De ervaringen en de resultaten bij DAF Trucks met het verbeteren van veilig en gezond werken hebben ertoe geleid dat Rudolf 4 jaar geleden is gevraagd om ook de rol van Director Health & Safety voor de moederorganisatie PACCAR te vervullen. Daardoor kan hij de ervaringen nu ook in internationaal perspectief plaatsen.

 

Pieter Diehl
Pieter Diehl
adviseur Veiligheidscultuur - Arbowet - Leiderschap – Training
BMD Advies

Hoewel veiligheid voor een groot deel om techniek gaat, zijn het uiteindelijk de mensen die het verschil maken. Pieter richt zich op het veranderproces, waarin medewerkers zich verantwoordelijk gaan voelen voor hun taak en het voortouw nemen. Pieter schrijft boeken over veiligheid, OHSAS 18001, arbeidsomstandigheden, duurzame inzetbaarheid en leiderschap. Daarnaast fungeert hij regelmatig als spreker en inspirator bij congressen, is voorzitter van de beroepsvereniging voor preventiemedewerkers (BVAA) en examinator bij de HVK-opleiding.

400 Damiaan Denys 3.jpg
Damiaan Denys
Hoogleraar Psychiatrie, Filosoof en Neurowetenschapper

Damiaan laveert tussen filosofie, psychiatrie en neurowetenschappen. Hij studeerde filosofie en geneeskunde in Leuven en promoveerde in Utrecht. Denys is als hoogleraar, psychiater en neurowetenschapper verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en het Nederlands Herseninstituut van de KNAW. Sinds 2016 is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Als wetenschapper is hij een autoriteit op het gebied van angst, controle en dwangstoornis. Hij belicht zijn onderzoeksvraag vanuit de filosofie, psychiatrie en neurowetenschappen. Denys is verder onder andere bekend als theatermaker en van zijn optredens bij VPRO’s Zomergasten (2015) en Lowlands (2018) en als gast bij De Wereld Draait Door.

400 Martijn_Drost_IV2019.jpg
Martijn Drost
machineveiligheidsexpert
NEN

Martijn is opgeleid als elektrotechnisch en werktuigbouwkundig ingenieur. Zijn loopbaan is hij gestart als automation engineer en inmiddels ruim 15 jaar actief binnen het vakgebied van industriële veiligheid. Gedurende zijn loopbaan heeft hij steeds meer affiniteit ontwikkeld voor het overbrengen van kennis en het meedenken in pragmatische oplossingen. Dat doet hij door machinefabrikanten, werkgevers, engineers en consultants te adviseren en coachen in het gebruiken van de complexe wet- en regelgeving rondom machineveiligheid. Martijn is lid van een aantal normcommissies en kennisplatforms binnen NEN en heeft zijn eigen ingenieursbureau (DSC).

Meer sprekers worden geladen