Sprekers

400 Erik Peekel_IV2018.jpg
Erik Peekel
Dagvoorzitter Industriële Veiligheid 2019

Erik Peekel kenmerkt zich in zijn dagvoorzitterschap door zijn opmerkelijke enthousiasme en schept snel een aangename, luchtige sfeer. Erik schuwt de diepgang niet, maar komt graag zonder omwegen tot de kern. Zijn vragen worden nauwkeurig afgestemd om zo voor u het maximale uit de presentaties te halen. U zult ervaren dat hij u zal prikkelen met ad-rem commentaar en vindingrijke kwinkslagen. U wordt door hem onherroepelijk bij het programma betrokken en hij maakt de tongen los.

400 Rutger Rennings 3.jpg
Rutger Rennings
Technical advisor machine safety
Viscon Group

Rutger studeerde mechanical engineering aan de Hogeschool Rotterdam en werkt sinds 2005 voor de Viscon Group in ’s-Gravendeel. In zijn rol adviseert hij de verschillende engineering teams ten aanzien van machineveiligheid en denkt al in het verkoopstadium mee over veilige oplossingen voor klantaanvragen. Rutger voert controles uit op veiligheidssystemen, adviseert hij eindgebruikers over het beveiligen van bestaande machines en traint hij eindgebruikers van complexe machinelijnen vóór ingebruikname. Naast deze rol is hij onder andere adviseur voor het bestuur daar waar het gaat om gezondheids- en veiligheidskwesties en is hij hoofd van de noodresponsorganisatie. De Viscon Group creëert innovatieve, solide en slimme oplossingen voor alle product en material handling processen in de (non) food en agro industrie. Het 250 man tellende familiebedrijf bestaat ruim 50 jaar en heeft in meer dan 70 landen machines draaien.

400 Bob van Riek_IV2019.jpg
Bob van Riek
Product Manager
CGE Risk Management Solutions

Bob ontwikkelt in zijn positie als Product Manager nieuwe strategieën voor barrière gebaseerd risicomanagement. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van de softwareoplossingen BowTieXP, AuditXP, IncidentXP en BowTieServer. In zijn positie geeft Bob wereldwijd training aan veiligheidsexperts van organisaties uit een tiental verschillende industrieën.

400 Arthur Rooze_IV2019.jpg
Arthur Rooze
Senior consultant Process Safety
D&F Consulting

Arthur Rooze is senior consultant Process Safety bij D&F Consulting B.V., met een specialisatie op het gebied van explosieveiligheid / ATEX. Als kennisdrager (Knowledge Expert) is hij verantwoordelijk voor het kennisniveau binnen de werkgroep ATEX. Arthur zijn loopbaan begonnen als instrumentmaker, waarna hij bij dezelfde werkgever zich ontwikkelde als constructeur van fijnmechanische assemblagemachines. Later is hij overgestapt naar een adviesbureau in de veiligheidsbranche. Aanvankelijk lag de nadruk op machineveiligheid en arbeidsomstandigheden.

De overstap naar D&F Consulting resulteerde in een verdieping van zijn vak met de focus op explosieveiligheid. 

Arthur onderhoud contacten met het bevoegd gezag en is lid van verschillende commissies:

  • Normcommissie 363031, Elektrisch materieel in verband met explosiegevaar (NEC 31)
  • Normcommissie 341093 Ontplofbare atmosferen
  • Platform ATEX 153 

Met veel plezier en overtuiging draagt hij op deze manier bij aan de kwaliteit en de kennis van explosieveiligheid.

400 Bas Sesink_IV2019.jpg
Bas Sesink
Marketing & Business Process Manager
Eurosafe Solutions

Veiligheid begint bij jezelf. Een motto dat Bas graag uitdraagt. Dát moet het vertrekpunt zijn voor werkgevers én werknemers. Bas is bij Eurosafe Solutions verantwoordelijk voor marketing, procesoptimalisatie en opleiding & training. Vanuit die invalshoeken heeft hij een integraal veiligheidsconcept ontwikkeld en geeft hij veel lezingen en trainingen over veilig werken.

Meer sprekers worden geladen