Sprekers

Pieter Diehl
Pieter Diehl
adviseur Veiligheidscultuur - Arbowet - Leiderschap – Training
BMD Advies

Hoewel veiligheid voor een groot deel om techniek gaat, zijn het uiteindelijk de mensen die het verschil maken. Pieter richt zich op het veranderproces, waarin medewerkers zich verantwoordelijk gaan voelen voor hun taak en het voortouw nemen. Pieter schrijft boeken over veiligheid, OHSAS 18001, arbeidsomstandigheden, duurzame inzetbaarheid en leiderschap. Daarnaast fungeert hij regelmatig als spreker en inspirator bij congressen, is voorzitter van de beroepsvereniging voor preventiemedewerkers (BVAA) en examinator bij de HVK-opleiding.

400 Rolf van Dijk_IV2019.jpg
Rolf van Dijk
lid van de normcommissie explosieve atmosferen
NEN

Rolf is van oorsprong milieukundige en heeft in een later stadium de opleiding HVK afgerond. Tegenwoordig is hij als gecertificeerd kerndeskundige actief bij het adviseren van bedrijven op het gebied van arbeids- en procesveiligheid. Het onderkennen van de gevaren en risico’s van (het werken met) gevaarlijke stoffen is de rode draad van zijn loopbaan. Met meer dan 30 jaar ervaring adviseert hij op pragmatische wijze bedrijven bij vraagstukken op het gebied van o.a. het werken met gevaarlijke stoffen, de opslag van gevaarlijke stoffen en procesveiligheid. ATEX is een specifiek onderdeel van het werken met gevaarlijke stoffen (en procesveiligheid) en op dit specifieke gebied is Rolf nu bijna 15 jaar betrokken als consultant bij de grotere bedrijven in Nederland. De actieve betrokkenheid vertaalt zich ook in het lidmaatschap van de normcommissie ‘explosieve atmosferen’, waarbij hij o.a. heeft meegewerkt aan de nieuwste versie van de NPR7910 die naar verwachting medio 2019 zal verschijnen. Overbrengen van kennis doet hij als docent/moduleleider ‘procesveiligheid’ bij de PHOV, als spreker op congressen en seminars en via trainingen met zijn eigen bedrijf U&D Industrial Safety (veelal in samenwerking met KIWA).

400 Martijn_Drost_IV2019.jpg
Martijn Drost
machineveiligheidsexpert
NEN

Martijn is opgeleid als elektrotechnisch en werktuigbouwkundig ingenieur. Zijn loopbaan is hij gestart als automation engineer en inmiddels ruim 15 jaar actief binnen het vakgebied van industriële veiligheid. Gedurende zijn loopbaan heeft hij steeds meer affiniteit ontwikkeld voor het overbrengen van kennis en het meedenken in pragmatische oplossingen. Dat doet hij door machinefabrikanten, werkgevers, engineers en consultants te adviseren en coachen in het gebruiken van de complexe wet- en regelgeving rondom machineveiligheid. Martijn is lid van een aantal normcommissies en kennisplatforms binnen NEN en heeft zijn eigen ingenieursbureau (DSC).

400 Gert Jan Elsen_IV2019.jpg (1)
Gert Jan Elsen
Partner
Wladimiroff Advocaten

Gert-Jan Elsen is partner bij Wladimiroff Advocaten in Den Haag; een kantoor gespecialiseerd in financieel, economisch en fiscaal sanctierecht. Gert-Jan houdt zich vooral bezig met ondernemingsstrafrecht. Aandachtsgebieden daarbij zijn zaken over complexe (industriële) calamiteiten en bedrijfsongevallen, milieustrafrecht, economisch strafrecht en corruptiezaken. Gert-Jan heeft diverse multinationals, beursgenoteerde bedrijven en hun bestuurders bijgestaan. Hij verzorgt regelmatig (ook in-house) cursussen op zijn vakgebied.

400 Gerald van Engeland_IV2019.jpg
Gerald van Engeland
Senior adviseur en trainer
D&F Consulting

Gerald van Engeland is TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer op het vakgebied machinery (TÜV ID-3642/11). Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de machinebouw en besturingstechniek en zal altijd op een praktische manier gebruik maken van de normen EN-ISO 13849, EN-IEC 62061 en EN-IEC 61508. Gerald is vaak gastspreker op congressen en themadagen en schrijft regelmatig interessante artikelen over functionele veiligheid.

Meer sprekers worden geladen