De eerste sprekers voor 2020:

Frank Guldenmund_IV2020.jpg
Frank Guldenmund
Assistent Professor Safety Science & Security Group
TU Delft

Frank is afgestudeerd aan de universiteit van Leiden en werkt sinds 1992 als universitair docent bij de sectie Veiligheidskunde van de TU Delft alwaar hij in 2010 cum laude promoveerde. Het werkgebied van Frank bestaat onder meer uit het modelleren en beoordelen van (de kwaliteit van) veiligheidsmanagementsystemen en het bestuderen en beschrijven van de rol van organisatiecultuur in relatie tot arbeidsveiligheid. Frank is bij verschillende nationale en internationale projecten betrokken (geweest) waarin deze concepten zijn gemodelleerd en gekwantificeerd. Frank is daarnaast lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK).

400 Marieke Coumans_IV2018.jpg
Marieke Coumans
Advocaat CE-markering
Fifth Advocatuur

Marieke heeft ruime ervaring in de advocatuur. Zij is specialist op het gebied van productwetgeving, zoals wetgeving op het gebied van CE-markering en levensmiddelen. Productwetgeving blijft vaak niet binnen de Nederlandse grenzen. Marieke heeft veel kennis van Europese wetgeving en beschikt over een groot internationaal netwerk. Als een van de weinige advocatenkantoren is Fifth Advocatuur thuis in de wetgeving die samenhangt met de plicht om CE-markering te voeren. Kennis die van belang is om samenwerkingen tussen fabrikanten goed te beoordelen of om adequaat te reageren op het moment dat een toezichthouder vragen stelt over de overeenstemming van het product met de wetgeving. 

400 Paul Hoogerkamp_IV2019.jpg
Paul Hoogerkamp
Voorzitter van de normcommissie machineveiligheid
NEN

Paul studeerde werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente en heeft sinds 1991 zijn eigen adviesbureau MECID B.V. dat zich bezighoudt met de implementatie van productregelgeving en normen. Hij is als voorzitter van de normcommissie machineveiligheid van het NEN betrokken bij normalisatie van machineveiligheid binnen de CEN en ISO. Paul heeft zitting in diverse werkgroepen, onder andere met betrekking tot risicobeoordeling, gebruikersinstructies, veiligheidsafstanden en ergonomie.

Carsten Busch_IV2020.jpg
Carsten Busch
Senior Adviseur Arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet (Noorwegen)
Mind the Risk

Carsten is een zelf-benoemd veiligheidsmytholoog en -historicus met een kwart eeuw ervaring binnen veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu en kwaliteit op diverse niveaus. Deze ervaring strekt zich uit binnen organisaties als de spoorwegen en de petrochemie in zowel Nederland, Engeland als Noorwegen. Op dit moment is Carsten Senior Adviseur Arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet, de overkoepelende organisatie voor de Noorse Politie. Hij beschouwd zichzelf als eeuwige student in werktuigbouwkunde, veiligheid, rechten en Human Factors. Vakmatig is hij actief binnen de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde en diverse internationale fora en spreekt geregeld op seminars en bijeenkomsten. Carsten is verbonden aan de universiteit in Lund als begeleider in het Human Factors-programma en schreef twee boeken; Safety Myth 101 en Veiligheidsfabels 1-2-3. Op dit moment werkt hij aan een boek over het leven en werk van veiligheidspionier Heinrich.

400 Maarten Braadbaart_IV2019.jpg
Maarten Braadbaart
Product Manager, Certified FS Application Expert & Trainer (SGS-TÜV Saar)
SICK

Maarten heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en is meer dan 10 jaar werkzaam geweest in de machinebouw. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met het bouwen van verpakkingslijnen, roterende afvulsystemen en industriële ovens. Door zijn ervaringen in de diverse branches in met name de machinebouw, is Maarten in staat de vaak applicatiegerichte veiligheidsvraagstukken om te zetten in praktische adviezen. In zijn functie als Product Manager bij SICK is Maarten Braadbaart verantwoordelijk voor alle producten die te maken hebben met industriële veiligheid. Als productexpert en specialist op het gebied van normen, richtlijnen en wetten geeft hij regelmatig trainingen en lezingen. Tevens is hij lid van de Nederlandse normcommissie 'Elektrische uitrusting van machines' (NEC44). Deze commissie is onder andere betrokken bij de totstandkoming van de NEN-EN-IEC 60204-1 en NEN-EN-IEC 62061. Ook is hij lid van de commissie NC 380299 'Robotics'. Maarten is door SGS TÜV-Saar gecertificeerd als trainer van de opleiding tot Certified Functional Safety Application Expert (CFSAE).

Meer sprekers worden geladen