Sprekers

400 Oscar Breure_IV2019.jpg
Oscar Breure
Voorzitter
Verenging voor Veilig & Gezond Werken (VVGW)

Oscar Breure is voorzitter van de VVGW en maakt deel uit van de Beleidscommissie Arbeid van NEN. De Vereniging voor Veilig en Gezond Werken (VVGW) zet zich als branchevereniging in om de kwaliteit van advisering bij aanschaf van  Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) te vergroten. Daarnaast is één van de speerpunten het delen van kennis op het gebied van wetgeving en normalisatie om conformiteit van PBM’s te waarborgen. Leden van de  VVGW participeren actief in normcommissies bij NEN.

400 Rudolf de Bruijn 3.jpg
Rudolf de Bruijn
Director Health & Safety
DAF Trucks NV

Rudolf is zijn loopbaan bij DAF Trucks begonnen als bedrijfsarts. Sinds 10 jaar mag hij leiding geven aan de afdeling Health & Safety. Om ook mee te kunnen praten over veiligheid heeft hij in Antwerpen de opleiding preventieadviseur niveau 1 gevolgd. De ervaringen en de resultaten bij DAF Trucks met het verbeteren van veilig en gezond werken hebben ertoe geleid dat Rudolf 4 jaar geleden is gevraagd om ook de rol van Director Health & Safety voor de moederorganisatie PACCAR te vervullen. Daardoor kan hij de ervaringen nu ook in internationaal perspectief plaatsen.

 

400 Steve Caster_IV2019.jpg
Steve Caster
Product Manager Software
Brady Corporation

Steve maakt software die werkt voor professionals, en niet andersom. Als Product Manager Software bij Brady Corporation, transformeert hij tijdrovende taken in digitale snelwegen die direct de data opleveren die bedrijven nodig hebben. Vanuit zijn productkennis en technische achtergrond kan Steve zowel uw vragen als die van uw IT-teams beantwoorden.

400 Marieke Coumans_IV2018.jpg
Marieke Coumans
Advocaat CE-markering
Fifth Advocatuur

Marieke heeft ruime ervaring in de advocatuur. Zij is specialist op het gebied van productwetgeving, zoals wetgeving op het gebied van CE-markering en levensmiddelen. Productwetgeving blijft vaak niet binnen de Nederlandse grenzen. Marieke heeft veel kennis van Europese wetgeving en beschikt over een groot internationaal netwerk. Als een van de weinige advocatenkantoren is Fifth Advocatuur thuis in de wetgeving die samenhangt met de plicht om CE-markering te voeren. Kennis die van belang is om samenwerkingen tussen fabrikanten goed te beoordelen of om adequaat te reageren op het moment dat een toezichthouder vragen stelt over de overeenstemming van het product met de wetgeving. 

Pieter Diehl
Pieter Diehl
adviseur Veiligheidscultuur - Arbowet - Leiderschap – Training
BMD Advies

Hoewel veiligheid voor een groot deel om techniek gaat, zijn het uiteindelijk de mensen die het verschil maken. Pieter richt zich op het veranderproces, waarin medewerkers zich verantwoordelijk gaan voelen voor hun taak en het voortouw nemen. Pieter schrijft boeken over veiligheid, OHSAS 18001, arbeidsomstandigheden, duurzame inzetbaarheid en leiderschap. Daarnaast fungeert hij regelmatig als spreker en inspirator bij congressen, is voorzitter van de beroepsvereniging voor preventiemedewerkers (BVAA) en examinator bij de HVK-opleiding.

Meer sprekers worden geladen