Sprekers

400 Maarten Braadbaart_IV2019.jpg
Maarten Braadbaart
Product Manager, Certified FS Application Expert & Trainer (SGS-TÜV Saar)
SICK

Maarten heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en is meer dan 10 jaar werkzaam geweest in de machinebouw. Hij heeft zich onder andere bezig gehouden met het bouwen van verpakkingslijnen, roterende afvulsystemen en industriële ovens. Door zijn ervaringen in de diverse branches in met name de machinebouw, is Maarten in staat de vaak applicatiegerichte veiligheidsvraagstukken om te zetten in praktische adviezen. In zijn functie als Product Manager bij SICK is Maarten Braadbaart verantwoordelijk voor alle producten die te maken hebben met industriële veiligheid. Als productexpert en specialist op het gebied van normen, richtlijnen en wetten geeft hij regelmatig trainingen en lezingen. Tevens is hij lid van de Nederlandse normcommissie 'Elektrische uitrusting van machines' (NEC44). Deze commissie is onder andere betrokken bij de totstandkoming van de NEN-EN-IEC 60204-1 en NEN-EN-IEC 62061. Ook is hij lid van de commissie NC 380299 'Robotics'. Maarten is door SGS TÜV-Saar gecertificeerd als trainer van de opleiding tot Certified Functional Safety Application Expert (CFSAE).

Carsten Busch_IV2020.jpg
Carsten Busch
Senior Adviseur Arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet (Noorwegen)
Mind the Risk

Carsten is een zelf-benoemd veiligheidsmytholoog en -historicus met een kwart eeuw ervaring binnen veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu en kwaliteit op diverse niveaus. Deze ervaring strekt zich uit binnen organisaties als de spoorwegen en de petrochemie in zowel Nederland, Engeland als Noorwegen. Op dit moment is Carsten Senior Adviseur Arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet, de overkoepelende organisatie voor de Noorse Politie. Hij beschouwd zichzelf als eeuwige student in werktuigbouwkunde, veiligheid, rechten en Human Factors. Vakmatig is hij actief binnen de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde en diverse internationale fora en spreekt geregeld op seminars en bijeenkomsten. Carsten is verbonden aan de universiteit in Lund als begeleider in het Human Factors-programma en schreef twee boeken; Safety Myth 101 en Veiligheidsfabels 1-2-3. Op dit moment werkt hij aan een boek over het leven en werk van veiligheidspionier Heinrich.

Katelijne Cools_IV2020.jpg
Katelijne Cools
Communication Manager
Samurai at Work

Katelijne studeerde Communicatiemanagement en werkte aan (interne) communicatie voor verschillende bedrijven zoals Gamma, Alcatel en BCG en nu Samurai at Work. Ze raakte geïntrigeerd door het specifieke karakter van veiligheidscommunicatie en de vraag hoe je als bedrijf mensen méé krijgt rond veilig werken. Ze legde haar oor te luisteren bij verschillende bedrijven en organiseerde een netwerkevent om hierrond best practices uit te wisselen. Samurai at Work adviseert en ondersteunt bedrijven (al meer dan 10 jaar) op het vlak van veiligheid op de werkvloer. Veiligheidsgedrag en veiligheidscultuur zijn de specialiteiten van dit verrassend leuke bedrijf.

400 Marieke Coumans_IV2018.jpg
Marieke Coumans
Advocaat CE-markering
Fifth Advocatuur

Marieke heeft ruime ervaring in de advocatuur. Zij is specialist op het gebied van productwetgeving, zoals wetgeving op het gebied van CE-markering en levensmiddelen. Productwetgeving blijft vaak niet binnen de Nederlandse grenzen. Marieke heeft veel kennis van Europese wetgeving en beschikt over een groot internationaal netwerk. Als een van de weinige advocatenkantoren is Fifth Advocatuur thuis in de wetgeving die samenhangt met de plicht om CE-markering te voeren. Kennis die van belang is om samenwerkingen tussen fabrikanten goed te beoordelen of om adequaat te reageren op het moment dat een toezichthouder vragen stelt over de overeenstemming van het product met de wetgeving. 

400 Gerald van Engeland_IV2019.jpg
Gerald van Engeland
Senior Consultant Machine Safety
D&F Consulting

Gerald werkt als consultant bij de business unit Machine Safety van D&F. Hij heeft 25 jaar ervaring in de machinebouw, vooral als ontwerper van machinebesturingen, zowel software als hardware. Hij is TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer op het vakgebied machinery (TÜV ID-3642/11). Binnen D&F is Gerald kennisspecialist op het vakgebied functionele veiligheid.

Meer sprekers worden geladen