Sprekers

Gerd-Jan Frijters_IV2020.jpg
Gerd-Jan Frijters
Oprichter
D&F Consulting

Gerd-Jan is eigenaar en oprichter van D&F. Hij bedenkt graag nieuwe producten en diensten op basis van trends en ontwikkelingen in de markt. De eerste jaren lag de focus vooral op het vlak van technische veiligheid. De afgelopen 13 jaar heeft hij zich beziggehouden met veiligheidsmanagement en –cultuur. Dit onderwerp inspireert hem enorm, omdat het over menselijk gedrag gaat.

Jaap van Gent_IV2020.jpg
Jaap van Gent
Directeur & Partner
Oodit Riskplan

Jaap is een gedreven ondernemer met een achtergrond in sales, marketing, klantenservice en operaties. Hij heeft in zijn loopbaan kleine en grote organisaties, zoals KPN, T-mobile, Rabo, CX Company en Oodit, van binnen gezien en hij heeft daar kennis opgedaan over het digitaliseren van processen. Samen met zijn team lost hij graag complexe uitdagingen op. 

Mario Gijsel_IV2020.jpg
Mario Gijsel
Regional Sales Manager Benelux
Brady Corporation

Mario is Regional Sales Manager voor Brady in de Benelux. Hij biedt bedrijven al jaren lang ondersteuning in onder andere het praktisch implementeren van Lockout/Tagout-toepassingen, alsmede het optimaliseren van de veiligheids- en productidentificatie. De type bedrijven waar hij actief is variëren van chemische en petrochemische bedrijven tot food & beverage.    

Frank Guldenmund_IV2020.jpg
Frank Guldenmund
Assistent Professor Safety Science & Security Group
TU Delft

Frank is afgestudeerd aan de universiteit van Leiden en werkt sinds 1992 als universitair docent bij de sectie Veiligheidskunde van de TU Delft alwaar hij in 2010 cum laude promoveerde. Het werkgebied van Frank bestaat onder meer uit het modelleren en beoordelen van (de kwaliteit van) veiligheidsmanagementsystemen en het bestuderen en beschrijven van de rol van organisatiecultuur in relatie tot arbeidsveiligheid. Frank is bij verschillende nationale en internationale projecten betrokken (geweest) waarin deze concepten zijn gemodelleerd en gekwantificeerd. Frank is daarnaast lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK).

Ake Harmanny-Ruben Vermeylen-Tom Molkens
Ake Harmanny, Ruben Vermeylen en Tom Molkens
Explosion Safety Consultants
ISMA

Ake begon zijn loopbaan in 1980 bij TNO (Nederland) in een afdeling die onderzoek deed naar de uitwerking van explosies op structuren modelvorming en testen. In 1986 begon hij bij Stuvex, waaruit (in 1999) ISMA is voortgekomen als gespecialiseerd studiebureau op het gebied van gas- en stof explosies. Hij heeft zitting (gehad) in diverse internationale werkgroepen, gerelateerd aan gas- en stofexplosieveiligheid.

Ruben is afgestuurd in 2009 als Burgerlijk Scheikundig Ingenieur aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Hij begon zijn loopbaan in 2009 als lector chemie en mechanica aan de Katholieke Hogeschool te Leuven. Vanaf 2012 tot 2018 heeft hij ervaring opgedaan als productie-ingenieur in een gelatinefrabriek van Tessenderlo Group te Vilvoorde. In mei 2018 begon hij bij ISMA (als 3de collega van Ake en Tom). Na een inwerkingsperiode, verdiept hij zich nu in het uitvoeren risicoanalyses van gas- en stofexplosies.

Tom startte zijn loopbaan in 2008 als procesingenieur bij Total in de haven van Antwerpen. Het takenpakket omvatte voornamelijk de dagelijkse opvolging van de installaties en het verhogen van de betrouwbaarheid en de veiligheid. In 2013 maakte hij de overstap naar ISMA, als consultant explosieveiligheid. Enkele taken binnen deze functie zijn het uitvoeren van risicoanalyses van uiteenlopende processen, het evalueren van de explosieveiligheid van apparatuur en het onderzoeken van (explosie-)incidenten. Tom is tevens lid van de normcommissie die de normen omtrent explosiebeveiligingssystemen opstelt en reviseert.

Meer sprekers worden geladen